14 Aralık 2015 Pazartesi

KANAVİÇE | İplik Düzeni Nasıl Olmalı? -1

Haftanın ilk yazısı kanaviçe olsun istedim :) Pek çoğunuzun merak ettiği kiminizin de çok iyi bildiği kanaviçe hakkında yazı dizisi hazırlamak istiyordum ne vakittir. Zamanı geldi de geçiyor bile...

İlk olarak Kanaviçe için almış olduğunuz malzemeleri nasıl düzenlemelisiniz ondan bahsedeceğim. Her başarılı işin başı düzenli olmaktan geliyor öyle değil mi?





Ben öncelikle kendimden örnekler vererek anlatacağım. İlk olarak mulinele iplerinizi aldığınızda aman canım böyle düzene ne gerek var üç beş ip için diyebilirsiniz,fakat artık bir kere bu işin içine adımını atan bir daha çıkamaz benden söylemesi :))) İplerin renkleri arttıkça siz onları bir araya koyduğunuzda karışmaya başlayacaktır. Bu sebeple karışmasını önlemek için Muline bobinlerine sahip olmalısınız.

Altta görmüş olduklarınız plastik ve karton muline bobinleridir.Bu bobinlere ipliğinizi sarmanız size nasıl fayda sağlayacaktır?
- ilk olarak ipleriniz artık karışmayacak ve daha düzenli olacak,
-İkinci olarak ise işlemeniz için  ayırdığınız ipin katlarınının kullanacağınız kısmını alıyorsunuz diğer katları kesmenize gerek kalmıyor. Yani bu da bir nevi ip tasarrufu demektir. 6 katlı olan mulineyi kestiğinizde kalan katlar işinize yaramıyorsa bir yerde yığın yapmak zorunda kalmazsınız.



Eğer ki pek fazla ipiniz yok yani siz henüz acemilik aşamasında iseniz bu bobinleri alarak bir anahtar halkasına geçirip kullanmanız da yine düzeniniz açısından çok faydalı olacaktır :)
Ayrıca aşağıda görmüş olduğunuz şekilde bir de muline taşıma çubukları var ve bunların çantaları elbette... Bana kalırsa en pratik olanları yukarıda bahsettiğim bobinlerdir.



Yok ben artık ilerledim bu işte ustayım diyenlere tavsiyem de, Muline düzenleme kutusu almaları..


Aşağıda gördüğünüz gibi hepsinin numaralarını üste gelecek ve her biri aynı yöne bakacak şekilde silinmez bir kalem ile yazdığımda yukarıda ki renk kartelası ortaya çıkıyor. Bu da sizin işinizi oldukça kolaylaştırıyor.

Örneğin numarasını bilmediğiniz bir modeli işleyeceksiniz. Rengini tam olarak kestiremezsiniz fakat renk tonları yan yana olunca ayırt etmeniz daha basit olacaktır :) 


Benden söylemesi bu işi ciddiye alanlar bu düzeni muhakkak yapmaları gerekmekte :) Sizin düzenleriniz nasıl hanımlar???

Bir sonraki yazım 'kanaviçe nasıl işlenir?' olacak,merak edenler birazcık sabır :)

Sevgiyle Kalın...

12 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş..
    Eline emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne mutlu bana o zaman teşekkür ederim sevgili mavi kivi :)
      yakında nasıl yapılır yazısını da paylaşacağım..

      Sil
  2. tertip düzen hastasıyım bende, mutfaktan, dolap içlerine heryer düzenli olsun isterim :) kaneviçe bana çocukluğumu hatırlatır çok çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar güzel :) geçmişten günümüze gelen en güzel el işi bence de.. Şimdilerdeki modernliğine bayılıyorum ben de.. :))

      Sil
  3. Harikaya aynı benim boyalar gibi rengarenk kim bilir ne güzel işlemeler çıkaracaksın bunlardan <3 Kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım benim,çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Ne güzel dizilmisler. Rengarenk çok hoşuma gidiyor kaneviçe. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım benim :) aynen benim de öyle,zaten bir bağlandın mı kopamıyorsun zaten :)

      Sil
  5. Ben yapmıyorum ama annem yapardı eskiden renkleri tutturabilmek açısından güzel bilgi. Düzen önemli yoksa ipler birbirine karışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen sevgili deneyimli anne,önce düzen lazım her işe başlamadan önce :) şimdiki kolaylıkları görünce eskiden pek bir zormuş kanaviçe işlemek,diyor insan :)

      Sil
  6. ay ay ne güzeller bu bobinler ve organizeri nereden edindin
    usta değilim ama acemiliklerimde yerli yerinde olsun isterim:)
    kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Naciye Hanımcığım :)) malzemeleri genelde hobi malzemeleri satan yerlerde bulmak mümkün :)

    YanıtlaSil