21 Aralık 2015 Pazartesi

Kanaviçe Yılbaşı Süsü / Anlatımlı

Merhabaaa, herkesin güzel bir hafta geçirmesini diliyorum ve artık buralara da kar yağmasını diliyoruz oğluşumla :))

Yılbaşı süsü yapıyordum bunu instagramda paylaşmıştım tabii ki fakat burada da anlatımlı bir yazı yazayım dedim. Belki bunun için biraz geç kalmış olabilirim fakat sizler bu modelin kış temalı olanından yapabilirsiniz. Şablonunu burada paylaşmıştım. Siz de onu işleyerek evinizde kış temalı ortamlar yaratabilirsiniz.



Öncelikle eldiven modellerini artık kumaşım üzerine işledim


İşlemiş olduğum eldivenleri kenarlarında 2-3 cm dikme payı kalacak şekilde kestim. yine artık kumaşlarımdan bir arka yüz oluşturdum. işlemeyi tersine çevirerek diktim. Diktiğim desenleri ters çevirdim ve aşağıda gördüğünüz gibi üst kısmı dikmedim ki  içine dolgu malzemesi koyabilmek için.


Diktikten sonraki bu ters çevirme işlemi biraz zorlayabiliyor çünkü küçük şirin bi şey oldukları için :)) o sebeple azcık dikkat sökmeden ve işlemeye zarar vermeden...


Dolgu malzemesini koyduktan sonra puf puf bir şey oldular :) daha önce dikmediğim üst kısmı içe kıvırarak el dikişiyle gizli dikiş yaptım.


Temaya uygun altın rengi 30-40 cm uzunluğundaki ipimi her bir eldivenin tam köşe kısımlarından geçirdim ve aralarında boşluk bıraktım. Farkettiyseniz her biri farklı yöne bakıyorlar.

Son olarak da organze kurdelelerle süsledim. Aslında benim fikrim biraz kokina boncuk ve mini ziller ile o köşe kısımları süslemekti fakat ne yazık ki ben buralarda malzeme bulamadım ama siz bulursanız mutlaka öyle yapın çünkü çok daha güzel olacaktır o zaman.

Umarım beğenmişsinizdir :) 
Yapmak isteyenlere kolay gelsin..

İNSTAGRAM da beni takip edebilirsiniz....

7 yorum:

  1. Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım,şablonu senden görmüştüm hemen bi el attım :))

      Sil
  2. çok cici olmuşlarrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  3. eline emeğine sağlık çok cici olmuşlar.

    YanıtlaSil
  4. Harika gorunuyor elinize saglik. Blogunuzu da takipteyim bloguma beklerim

    YanıtlaSil