11 Aralık 2015 Cuma

Siz Avokadoyu Nasıl Seviyorsunuz??

Merhaba,
bugün sizlere mini bir avokado tarifi vermek istiyorum. Bu tarz tropik meyveleri denemeyi seviyorum keza avokado bir meyve olarak geçse de ben onu hep sebze gibi görüyorum :))


İlk kez üniversite yıllarımda tatmıştım. Sevgili ev arkadaşım Burcu memleketten poşet poşet getirirdi. Siz düşünün artık öğrenciyken evdeki zenginliği :)) nimet nimeeett! Evde yemek olmadığında ermiş bir avokado o öğünümüzün ana yemeğiydi :)


Yukarıda görmüş olduğunuz sos wasabi gibi görünse de o bir avokado :)

Ben en çok ve hatta tek şu şekilde seviyorum diyebilirim,

-1 adet olgun ve büyük avokado
-3-4 diş büyük sarımsak (bu ne kadar sarımsak sevdiğinize bağlı daha az ya da daha çok olabilir)
-1  adet limon ( yarımı ya da tamamı)
-tuz
-karabiber
-pul biber
-zeytinyağı

Olgunlaşmış avokadoyu soyup çekirdeğini çıkardıktan sonra bir çatal yardımıyla iyice eziyorum. püre haline gelecek şekilde. Sarımsakları dövüp içine ekliyorum. Diğer malzemeleri de eklediğinizde sosunuz hazır :)
Bu sosu ister ekmeğinize sürüp yiyin isterseniz de makarna sosu olarak kullanın,harika oluyor..

Ayrıca şunu söylemeliyim ki marketten avokado alırken sert ve beresiz olanları almanızı tavsiye ederim. Zaten onlar normal oda sıcaklığında 3-4 gün içinde olgunlaşıyorlar daha erken olgunlaşması için de yanına bir elma koyabilirsiniz. Ayrıca aldığınız avokadonun biraz dayanmasını isterseniz sap kısmı çıkmamış olanları tercih ederseniz daha fazla dayanacaktır.

Elinizle bastırdığınızda yumuşamış ise olgunlaşmaya başlamış demektir. Fakat çok olgunlaşsın diye biraz fazla bekletip buruşturmanız avokadonun bozulmasına sebep olacaktır. İçi kararmaya başlayan meyvenin tadı da bozuk olacaktır. 

Ben bunun dışında avokadoyu yiyebildiğimi söyleyemem ama pek çok faydaları var bilmeniz gereken:

-Antioksidanlar açısından ve vitamin-minareller açısından oldukça zengindir.
-Kalp-damar sağlığını korur ve kolesterolü düşürücü doymamış yağlar içerir.
-Kabızlığı önler
-yaşlanmayı geciktirir ve cildi korur
-zengin demir içeriğine sahip ve bağışıklığı güçlendirir

Siz hangi şekilde yemeyi seviyorsunuz peki?

MUTLU HAFTA SONU DİLİYORUM...



10 yorum:

  1. ben çok seviyorum hafif sert bir avakadoyu kavun gibi dilim dilim kesip yine limon tuz ve zeytinyağı ile soslayarak da yiyebilirsiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım aslında o kadar çok kullanım çeşidi ve alanı var ki,gel gör ki ben verdiğim tarif dışında başka şekilde yiyemiyorum. Ama harikaa bir lezzet kesinliklee :)

      Sil
  2. Ben avakadoyu hayatımda ilk kez bu sene yedim :-) Okulda kahvaltı hazırlamıştı arkadaşlar. Bir tanesi aynen yukarıdaki tarifi yapmıştı ve hepimiz bayılmıştık o lezzete. ekmeğe sürüp sürüp yemiştim. Ben de deneyeceğim bu tarifi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle denemelisin canım yaa harika bir lezzet! ben ekmek yemeyi pek sevmem ama bunu yerken ekmek yarılanıyor inan ki :))))

      Sil
  3. Bende avakadoyu ilk defa bu yıl yedim. Oldukça hoşuma gitti. Kabuğunu soyup dilimleyip üzerine limon gezdirip yemeklerin yanında yada atıştırmalık olarakda gayet güzel oluyor.Sizin tarifinizide denemek istiyorum.Güzel bir lezzet olduğunu tahmin ediyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bir de böyle deneyin derim :) makarna ile de çok yakışıyor..
      sevgiler..

      Sil
  4. Aaaa bu sekilde yendigini bilmiyordum, meyve gibi yemesinide tadinida sevmedim ben ama esim cok seviyor her hafta 4 tane aliyorum. Boyle bir deneyeyim, belki hosuma gider de yerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bir de böyle deneyin belki de size bu tadi sevdirecektir :))

      Sil
  5. Bende avakado yu sizin gibi yapıyorum çok lezzetli oluyo sarımsak ve limon çok yakışıyor

    YanıtlaSil