17 Aralık 2014 Çarşamba

Gül Desenli Ayraçlar

Geçtiğimiz günlerde Beyazbegonvil blogunun sahibesi sevgili Gülşah bir blogger etkinliği düzenlemişti ve ben de ona daha çok manevi anlamda destek olmuştum ve Gülşah bu işin üstesinden alnının akıyla çıkmayı başardı ve çok keyif aldığımız bir gün oldu :)

Blogger etkinliğimizin detaylarını ve bizlere destek veren değerli firmalarımızı ayrı postlar halinde en kısa sürede sizlere yazacağım..

Bugün ise bu harika etkinlikte değerli blogger arkadaşlarıma hediye ettiğim ayraç yapımını aşamalarıyla anlatacağım. Ben de ne yazık ki bu desenin şablonu yok biraz sayarak biraz doğaçlama gittim diyebilirim. Siz farklı desenlerde bunu uygulayabilirsiniz.

1-Öcelikle çok kalın olmayan iki ayrı karton kestim. ilki 5x18 cm ikincisi ise 7x19 cm ebatında (kumaşlarınızın kalınlığına göre 2-3 mm oynamalar olabilir.Kartonların uç kısımlarına ebatlardan oynamadan üçgen şekli verilecek.)
2-İşlemiş olduğum desenli linen kumaşı kenarlarında dikme payı kalacak kadar belli ebatlarda kestim


3-Kesmiş olduğum desenli kumaşı,diğerinden bir boy küçük olan kartona sararak derme çatma bir dikişle sabitledim.


4-Kapladığımız kumaşa kuşgözü takma işlemine geldi sıra. Eğer ki evde kuşgözü takma imkanınız yok ise bunu yapan bir tuhafiyede rahatlıkla işinizi halledebilirsiniz. Benim evde kendi kuşgözü aletim olduğu için ben kendim açtım ve bu mavi ayraçta mavi yunusu kullanmayı tercih ettim :)


5-Şimdi sıra bir diğer kartonu kaplamaya geldi. Zemin olarak seçmiş olduğunuz kumaşı (ben dore renkli parlak kumaşı tercih ettim) aynı yukarıdaki kaplama işlemi gibi kapladım.


6- İki ayrı parçayı birbirine sabitlemeden önce Kuşgözünün içinden organze kurdele ve jüt ipini aynı anda geçirip kurdele şeklini verdikten sonra sıcak silikon yardımı ile kaplamış olduğumuz iki parçayı birbirine sıkıca sabitledim.


İşte sonuç olarak böyle güzellikleri ortaya çıkarmış oluyoruz :))



Hepinize kolay gelsin,sevgiyle kalın :))

10 yorum:

  1. elinize sağlık çok güzel olmuş :) desenin şablonu var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Bahsettiğim gibi desenin şablonu yok malesef ben de sayarak ve doğaçlama gittim biraz zaten hepsi tam olarak aynı değildir :)) fakat buna benzer desenlerle aynı uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Kolay gelsin :)

      Sil
  2. Anlatim icin ve tabiiki hediyelerin icin cok ama cok tesekkur ederim canim.ellerine saglik bayildim keyifle kullanicaaamm.iltifatlarini es gecmek istemiyorum onlar icin de ayri tesekkur ederim bana cok yarimci oldun tatlim hersey icin tesekuuuuuuuurrrrr :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımm benim her zaman yanındayım ben teşekkür ederim herşey için :)) iyi ki tanımışım seni :)

      Sil
  3. çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik ve güzel olmuş emeğine sağlık canım.Takipteyim bloğunun ziyaretede beklerim.Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim beyaz meleğim :) tabii ki iade-i ziyarete geleceğim. sevgiler...

      Sil
  5. Çok güzel olmuş ,ellerine sağlık,ezbere yapılmasına da şaştım valla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) valla bir şablon olmadığı için bazen ezbere gittimiz yerler oluyor açıkçası,resim gibi bir şey bu :))

      Sil