10 Şubat 2015 Salı

Zayıflatan Elma Çayı Tarifi

Küçük bir aradan sonra herkese merhaba...
Açıkçası  2 haftadır falan bir tembellik üzererimdeki atamadığım hatta öyle ki elimdeki siparişleri bile öylece bir kenara koymuştum.

Taa ki düne kadar... Silkelenip kendime gelmem gerek dedim ve başladım yarım kalan işlere Bismillah ile :)

Uzun süredir aklımda idi bu tarifi vermek ama önce kendim deneyip görmek istedim sonucu. Şimdi sıra sizde :) Bu tarif aynı zamanda midenizde rahatlamaya ve sindiriminizde de etkili oluyor. Zaten tarçının sindirim konusunda ve mide rahatlamalarında ne kadar iyi olduğunu biliyorsunuzdur. Sıra tarifi vermeye geldi.

Malzemeler:

- 2 adet Yeşil Elma
- 2 adet kabuk tarçın
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tane karanfil
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 2 litre su

Yıkanmış elmaları ve limonu parçalara bölüp çekirdekleriyle birlikte tencereye alıyoruz. Tarçın,karanfil ve karabiberi ekleyip 2 litre suyu da içine ilave edip kaynatıyoruz. Elmalar yumuşadığında ocaktan alıp biraz soğuduktan sonra süzüyoruz. Günde 3 defa yemeklerden 10-15 dk önce içiyoruz. En az 1 hafta boyunca devam edilmeli ve bunun yanı sıra hareketli bir yaşam sürülmeli en azından yürüyüş yapabilirsiniz. 



Ben 1 haftada 1 kilo verdim fakat düzenli yürüyüşümü yapamadım ve yeme konusunda kendimi de kısıtlamadım. siz bunlara dikkat ettiğiniz sürece daha fazla kilo kaybı olacağından eminim.


Bu da sson hali süzüp bir hafta için hem sağlıklı hem lezzetli bir şeyler içiyorsunuz :) Tabi içinde bulunan besinlere karşı alerjisi veya bu besinlerle tepkimeye girebilecek tarzda ilaç kullananlar doktoruna danışmadan içmemeli deyip sizi sevgiyle kucaklıyorum :) 

Bu arada hala devam eden SETRMS ipek şal/eşarp çekilişimize katılmadıysanız tık tık

6 yorum:

  1. Ben bu tarifi biliyorum ancak hiç uygulamadım. Spor yapıyorum daha çok. Ama yardımı olacağına eminim. Özellikle bünyenin su kaybetmeye elverişli olduğu dönemlerde kesinlikle yapılmalı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle canım faydası oluyor,zaten içerik sindirimi kolaylaştırıcı malzemelerden oluştuğu için yeterince faydalı. Denenmeli :)))

      Sil
    2. Ben de tam da bu tarifi arıyordum. Yaz öncesi iyi oldu canım çoook sağolasın:)

      Sil
    3. Ne demek nilgün hanımcım :)) kolay gelsin

      Sil
  2. gercekten odem atıcı bır cay ben ıcıne elma sırkesıde koyuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo süper ben de deneyebilirim aslında sirke ile :) bu bilgi için de teşekkür ederim.sevgiler...

      Sil