2 Eylül 2015 Çarşamba

Karbonat Deyip Geçmeyin! Karbonatın Mucizelerine İnanamayacaksınız

Merhaba sevgili takipçilerim
Karbonatı herkes biliyordur elbette ki ama pek çoğumuz eminim hamur işi yapımlarında kullanmış olmalıyız..
Oysa ki Karbonatın Doğal bir mucize olduğunu eğer bilmiyorsak bu yazımda öğreneceksiniz :)

Karbonat nedir:
karbonik asidin bazlarla birleşerek oluşturduğu tuzların genel adıdır.Ancak karbonat madeni,kimya gibi alanlarda kullanılan pek çok çeşitlere ayrılmaktadır. Karbonat her ne kadar kimyevi maddelerden oluşmuş olsa da çoğu içeriklerden daha temiz daha doğal ve zararsızdır.Tabii bu allerjik reaksiyonlara tepkisi olan kişilerde kullanımına dikkat edilmelidir. Gelelim biz bu sodyum bikarbonatı nerelerde kullanabiliriz?

1-Karbonat tam bir doğal koku gidericidir. Halınızı ve perdelerinizi ve hatta çamaşırlarınızı yıkarken içerisine karbonat atmayı sakın unutmayın ;)

2-ağız ve diş sağlığınız için de kullanabilirsiniz. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra bir miktar karbonatla  temizlediğinizde hem ağız kokusunu önleyecektir hem de dişlerde beyazlama etkisi verecektir. Ayrıca bakterileri dezenfekte etmesi ile bilinen karbonat,ağızdan oluşabilecek bakterileri önleyecektir. Eğerki boğaz enfeksiyonunuz var ise karbonat ile boğazınıza gargara yapmak işe yarayacaktır.
3-Saçlarının kepeklenmesinden yakınanların da yardımına koşmaktadır. Saçlarınızı yıkadıktan sonra karbonat ile saç derisine yapılan masaj kepek probleminizi önleyecektir.
4-sindirim güçlüğü çekenler sizin de imdadınıza yetişiyor. Eskiler çok iyi bilir bu yöntemi. yemek sonrasında hazımsızlık çeken kişiler az miktarda karbonatı su ile karıştırıp içtiklerinde midede rahatlama yaşayacaklardır.
5-Tıknan giderleriniz için 2 litre kaynar suya karbonat koyarak dökerseniz lavobonuzun açıldığını göreceksiniz.

6-Temizlik ve hijyen kadınların ortak sorunudur. İşte tam da burada doğal bir temizleyici ortaya çıkıyor. Mutfak tezgahı,banyo,lavabo,fayans vb. yerleri karbonat ile ovalamak hem temizlenmesine hem parlamasına hem de bakteri oluşumunu bir süre engelleyecektir.

7-ayrıca derz aralarını temizlemek için sirke ve karbonat ikilisini kullanarak nasıl bir mucize yarattığınıza inanamayacaksınız.

8- Gümüş eşyalarınızı parlatmada su ve karbonat ikilisini kullanabilirsiniz.
9-Aşırı terleme problemi olanlar karbonatı bir miktar sirke ile karıştırılıp terleme olan bölgeye hafifçe masaj yaparak uyguladıklarında hem terleme engellenmiş olacaktır hem de cilt pürüzsüz görünecektir.

10-Su ve karbonat ile yapacağınız karışımı yüzünüze hafif masaj yaparak uyguladığınızda cildinizin pürüzsüzlük,parlaklık ve nem dengesini sağlamış olacaksınız.Bu uygulamadan sonra cilt iyice durulanmalıdır. Ancak akne problemi olanlar dikkatli kullanmalıdır.masaj yapılmamalıdır.

Gördüğünüz gibi saymakla bitmeyecek yararları var.  Tekrarlamakta fayda var ki; bazı kimselerde alerjik reaksiyona sebebiyet verebilmektedir o sebeple dikkatli kullanılmalıdır.

Bir sonraki faydalı yazımda görüşmek dileğiylee.... :)))

8 yorum:

  1. pek çok faydasının olduğunu biliyordum ki ter kokularına da çok iyi geliyor koltuk altlarına sürenler var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım hatta ayak terlemesi ve kokusuna da iyi geliyor..yazmayı unutmuşum :)

      Sil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş. Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  3. çok faydalı bir yazı olmuş canım bazı yontemlerini biliyordum ama bilmediklerim de varmış :) sag ol ttlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. faydalı olabildiyse ne mutlu bana canım :) sevgiler...

      Sil
  4. Süper bir yazı. Bir kenara not almak lazım.

    YanıtlaSil